Menu

Jyllandsserieholdet holder hovedet højt

image
Buster Emil Kirchner
16. september 2016 kl. 22:57
Spillerflugt, generationsskifte og nederlag på stribe. Sædding/Guldagers jyllandsseriehold har fået en horribel start på den nye sæson, men på trods af de mange skuffelser er den gode stemning i omklædningsrummet stadig intakt.

Vi starter med at springe en smule tilbage i tiden. Nærmere bestemt til den 25. maj 2015, hvor SGI’s jyllandsseriehold på hjemmebane tog imod århusianske Aabyhøj. 

På en solrig forårsdag havde utallige esbjerggenserne fundet vej til Præstemarkvej. Med fire kampe tilbage af turneringen havde Sædding/Guldager efter en glimrende sæson muligheden for at sikre sig oprykning til Danmarksserien, men på en god anden halvleg fik Aabyhøj vendt et truende nederlag til sejr, og så sluttede kampen 2-1 og oprykningsfesten blev udskudt. 

I sæsonens sidste tre kampe var det i den grad stolpe ud for den daværende træner, Lars Spinner Hansens mandskab. To ud af de sidste tre kampe blev tabt, og da alt i sidste ende skulle gøres op, var SGI sølle ét point fra oprykningen. 

Skuffelsen var enorm, men jyllandsserieholdet rejste sig, og i den efterfølgende sæson skabte man under ledelse af holdets nye træner, Anders Holiløkk endnu engang flotte resultater og var atter med i kampen om oprykning til landets fjerdebedste fodboldrække. I sæsonens næstsidste kamp var modstanderen lokalrivalerne fra EfB, som også gjorde sig i toppen af Jyllandsserien, men endnu engang snublede SGI på målstregen. EfB vandt kampen med 2-3 og kunne efterfølgende - med champagne og sejrssang - fejre oprykningen på Sædding/Guldagers hjemmebane. 

Det var gjorde selvsagt ondt i SGI-spillernes hjerter, og efterfølgende valgte flere af jyllandsserieholdets bærende kræfter at trække stikket. En af de spillere, der heldigvis stadig er at finde på Sædding/Guldagers førstehold, er klubkoryfæ og anfører, Søren Østergaard. Den loyale SGI-dreng, som har spillet på den gode side af 200 jyllandsseriekampe, er naturligvis frustreret over den sørgelige sæsonstart, som hidtil har budt på massevis af nederlag: 

-Det går lidt ud over os, at der er så mange, der er stoppet. De har nået en alder, hvor de har fået børn, og hvor der er andre ting, der er vigtige. Både fra første- og andetholdet er der en del bærende kræfter, der har forladt holdet. Det er folk med masser af kampe, siger forsvarsgeneralen til sgi-fodbold.dk.

Jyllandsserieholdets træner, Anders Holiløkk ærgrer sig ligeledes over holdets nuværende situation: 

-Jeg kunne godt forestille mig, at nogle måske havde mistet gnisten og motivationen, når man har været så tæt på i flere år. Og det er ærgerligt, at der er så mange i den samme generation, der er stoppet. Det var dem, der skulle have hjulpet de unge, og støttet dem i denne periode. Så dem mangler vi. Vi mangler erfaring, lyder det fra cheftræneren.  

Som følge af de mange spillerstop har der været rig mulighed for klubbens unge spillere til at vise sig frem, men antallet af dygtige ungdomsspillere har været begrænset. Heldigvis er de nye spillere i jyllandsserietruppen lærevillige, fortæller Søren Østergaard. 

-Jeg synes ikke, at vores ungdomsafdeling har haft de bedste vilkår. Slet ikke den daværende U/19 og U/17-årgang. Så det er folk, der måske mangler at prøve sig af på lidt højere niveau, der kommer op (på jyllandsserieholdet red.) Heldigvis er det nogle, der gerne vil lære, så det er en fornøjelse. 

Også Sædding/Guldagers norskfødte cheftræner mener, at talentarbejdet trænger til en renovering: 

-Vi skal have skabt en rød tråd op igennem (ungdomsafdelingen red.) på en eller anden måde, så vi kan holde fast i flere, og når de så bliver sidste års ynglinge kan komme med op og snuse til seniorfodbold, siger Anders Holiløkk og kommer med en forklaring på, hvorfor hans mandskab har tabt samtlige kampe i sæsonen: 

-Vi er ikke skarpe nok, fordi vi ikke har trænet nok over en længere periode. Der er en lille fast gruppe, der kommer hver gang, og så er der tyndt rundt om. Det gør, at kvaliteten og niveauet ikke er til jyllandsserien, siger cheftræneren og hentyder kraftigt til, at han gerne så flere spillere til træning. 

Anføreren deler cheftrænerens holdning og fortæller om dengang, han selv var en purung knægt og kom op i seniorafdelingen. Meget har ændret sig siden: 

-Jeg synes, at der en tre-fire stykker, som kommer til træning hele tiden, men så er der også nogle, der ikke er der så ofte. Det er lidt anderledes i dag. Man prioriterer lidt anderledes med fodbold. Fitness har vundet ret meget ind. Det kan man gøre, når man har lyst til, og fodbold bliver så nedprioriteret lidt. 

Hos anføreren og cheftræneren er manglende motivation heldigvis ikke et tema, den store spillerudskiftning og skuffende resultater til trods:

-Det gør ikke noget ved min motivation, for jeg har stadig lige så meget lyst til at spille fodbold. Jeg synes, at det er spændende at spille sammen med nye, unge folk. Det kræver selvfølgelig, at os bærende spillere, som har været med i flere år, at vi tager lidt mere ansvar og viser os som gode eksempler for de unge, siger forsvarsgeneralen og kalder sæsonens syv jyllandsseriedebutanter for uhørt mange. 

Da snakken falder på stemningen i omklædningsrummet, er både Anders Holiløkk og Søren Østergaard overraskende positive. Anføreren fortæller:  

- Jeg synes, at vi har et godt omklædningsrum. På trods af, at vi ikke vinder, så er der ikke nogen, der ser sig sure på hinanden, og folk har det godt med hinanden. Det plejer altid at være en fornøjelse at komme til træning, og at vi så godt kunne være lidt flere, det er en anden side af sagen. 

Og hvad er så målsætningen så for resten af sæsonen? Turneringen er blot midtvejs, og der er stadig mange kampe at spille: 

-Målsætningen er stadigvæk sådan, at vi går ind til hver kamp for at vinde. Hedensted synes jeg helt klart er det bedste hold, men mod de andre hold, der kan vi godt være med, hvis vi har den rigtige indstilling, og hvis vi gør tingene sammen. Jeg håber lidt, at vi kan nå og hive 10-12 point hjem, så vi måske kommer væk fra den sidsteplads. Det ville være rart, lyder det håbefuldt fra jyllandsserietræneren, som naturligvis vil gøre alt for, at man undgår den direkte nedrykning til Serie 1. 

Hvis Sædding/Guldagers jyllandsseriehold til syvende og sidst skulle rykke ud af jyllandsserien, vil det ikke ændre noget for holdets erfarne kaptajn: 

-Jeg kunne aldrig finde på at skifte, fordi vi rykkede ned, og jeg tror heller ikke, at der er andre, som har lyst til at stoppe, hvis vi skulle rykke i Serie 1. Det ville selvfølgelig være lidt kedeligt, men det kan også være, at det er det, holdet har brug for, lyder det afslutningsvist fra Søren Østergaard, som har spillet i SGI siden han var 12 år gammel.