Menu

Særligt medlemsskab til efterskoleelever er blevet godt modtaget

image Anders Lange er èn af dem som er startet på efterskole
Buster Kirchner
15. august 2017 kl. 21:40
I SGI er der plads til efterskoleelever

Med tilbud om et betydeligt billigere kontingent holder SGI Fodbold døren åben for spillere, som i det kommende skoleår skal på efterskole. Ordningen møder opbakning hos de unge spillere.

I U17-afdelingen har de været tidligt ude. 12 af afdelingens spillere rejser på efterskole og er således ikke til rådighed i den daglige træning. Det behøves dog ikke være ensbetydende med, at disse spillere ikke kan optræde i den hvide trøje i weekenderne.

SGI Fodbold har nemlig sat kontingentet ned til 300 kroner for de drenge, der i disse dage flyver fra reden og prøver lykken på efterskole. Det er U17-spillerne Anders Lange og Rúni Larsen, som begge i den netop overståede weekend er draget på efterskole, godt tilfredse med:

-Jeg synes, det er genialt. Man bør betale fuldt kontingent, hvis man er der hele tiden, men vi kommer jo ikke til træning, så at vi bare kan få lov til at spille kampe og holde kontakten til vennerne derhjemme, det er mega fedt, siger Anders Lange og fortsætter:

-Det viser også, at klubben vil dig. De vil holde kontakten til dig og gøre alt for, at du også spiller i SGI de næste mange år.

Han bakkes op af holdkammerat Rúni Larsen:

- Man føler sig lidt mere hjemme, hvis man kan sige det sådan.

Elsker at spille i SGI

Anders Lange og Rúni Larsen står foran en begivenhedsrig tid med nye indtryk, bekendtskaber og oplevelser, men drengene er fast besluttede på at holde fast i det fællesskab, de finder i Sædding/Guldager:

-Jeg tror mest, det er sammenholdet (årsagen til at blive i SGI red). Holdkammeraterne har vi kendt, siden vi var små. Et år kan gøre meget skade, hvis man ikke holder kontakten, siger Rúni Larsen.

Rúni Larsen har spillet i Sædding/Guldager i næsten fem år. Inden da spillede han i Sønderris SK, men ønsket om et højere niveau og bedre faciliteter gjorde, at han havnede i SGI. Skiftet har han aldrig fortrudt.

Anders Lange, som skal gå på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro, har blot båret den hvide trøje i halvandet år. Han er dog ikke bleg for at sætte ord på, hvad han synes om tilværelsen som SGI-spiller:

-Der er et sundt træningsmiljø med en masse spil, og det er god fodbold og god stemning.

Efterskolen er førsteprioritet

Det kan tydeligt mærkes på de to 16-årige drenge, at de glæder sig enormt meget til det næste kapitel i tilværelsen. Anders Lange siger:

-Jeg glæder mig til et år, der er forskelligt i forhold til de seneste år, hvor man bare har gået i skole og lavet det samme hver dag. Så at komme til et miljø, hvor man både spiller fodbold, men også har et fællesskab ved siden af – det bliver fedt!

Rúni Larsen skal på efterskole i Bramming, så afstanden til Guldager Idrætscenter er ikke uoverskuelig. Det fik SGI-spilleren til at overveje at fortsætte træningen i SGI, men den idé blev alligevel for ekstrem. Derfor var det belejligt for både spillere, trænere og forældre, at der blev arrangeret et møde:

-Vi var til spillermøde, hvor de (trænerne red.) fortalte om planerne i forhold til det her med efterskole. De udtager holdet efter det, man præsterer i kampene og samtidig dét, de ved, man kan. Runi og jeg kommer til at træne en del på efterskolen, så det er jo ikke fordi, vi bliver dårligere fodboldspillere, bare fordi vi ikke lige er i SGI til dagligt, fortæller Anders Lange.

Og det er lige præcis dagligdagen på efterskolen, drengene fokuserer mest på:

-Det er jo et efterskoleår. Det skal ikke være sådan, at vi kun tænker på at komme hjem og spille. Man er mest bundet på efterskolen, for det er jo der, man er.

”Man kan godt binde sig to steder”

Rúni Larsen mener, at det sender et godt signal til holdkammeraterne og SGI, at han og de andre efterskolespillere fortsætter med at repræsentere Sædding/Guldager:

-Vi tager et initiativ, at vi både spiller på efterskolen og i klubben. Det viser også, at vi gider klubben.

Men om Anders og Runi fortsætter i SGI hele efterskoleåret, ved de endnu ikke:

-Jeg synes, det er svært at sige (om man bliver i SGI hele året red). Du ved ikke, om du kommer til at klinge herre godt med de andre og bliver på efterskolen i weekenderne og hygger med dem, der er der. Jeg synes, det skal være os, der vælger, om vi vil spille. Det er os, der skal skrive hjem om mandagen, om vi har mulighed for at komme hjem i næste weekend og spille.

Rúni henviser til en kammerat fra Spangsbjerg IF, som på grund af et efterskoleophold har valgt at stoppe med klubfodbolden, men så bryder Anders bryder ind og siger:

-Jeg synes altså godt, man kan binde sig to steder. Så er der nogle weekender, hvor man slet ikke kan komme hjem (bliveweekender red.), og så er SGI jo slet ikke et tema.

Anders og Runis mandskab er havnet i U17 Liga 2, som de begge kalder for et ’fint niveau’. SGI skal i løbet af sæsonen så langt væk som Sønderborg i syd og Holstebro i nord, og der er ingen tvivl om, at der venter SGI-drengene hård modstand.

SGI Fodbold ønsker klubbens spillere held og lykke med efterskoleopholdet 😊