Menu

SGI-Fodbold henter Jørn Bach og Leandro Fioretti til U16

image
23. februar 2017 kl. 23:52

På et kombineret forældre- og spillermøde, blev årgangens nye trænere præsenteret, der i samarbejde med de øvrige trænere og ledere, skal få det bedste ud af årgangen fodboldmæssigt og socialt.

Leandro Fioretti tiltræder som ny cheftræner for Vest2 holdet, efter Robert Julholt tidligere i år skiftede til U13. Leandro er 36 år, født i Brasillien og har været i Danmark siden han kom til EfB med en anden brasilianer, nemlig Thiago Pinto Borges som siden har spillet mange Superligakampe for EfB og Vestsjælland. Han har siden slået sig permanent ned i Esbjerg, og er i dag gift med Vicki. Han har selv haft en aktiv karriere som professionel spiller i Brasilien og USA, hvor han også har været med til at starte sit eget akademi op. I Brasillien har han desuden taget en kandidatgrad i fysisk træning. Leandro har senest været tilknyttet FC Midtjylland i fjord, men udover cheftrænerposten i U16, arbejder han også sideløbende som futsal-instruktør for DBU. Han har i EfB været ansat som målmandstræner og det er naturligvis klart, at klubben vil bringe alle Leandros kompetencer i spil.

"Jeg forventer mig rigtig meget af den nye konstellation (Leandro og Jørn Bach red.), og selvom Leandro måske ikke taler perfekt dansk, vejer hans kompetencer og faglighed som træner det helt klart op. Samtidig vil vi som klub selvfølglig gerne udnytte de ting han har som målmandstræner i flere årgange, hvilket jo også er det han har gjort sig mest i, i sin trænerkarriere" - udtaler sports- og ungdomskonsulent, Theis Nielsen.

Jørn Bach tiltræder i en rolle som Carsten Thyrsting har været i, hvor der er stillet en pulje af timer til rådighed, som i første omgang skal bruges på U16, men også andre årgange i klubben vil kunne profitere af Jørns massive erfaring. Til dagligt arbejder han som skolelærer i Esbjerg, så selvom han i meget lang tid ikke har trænet ungdom, kender han til hvordan en sådan gruppe drenge skal tackles. I sin egen karriere blev det til et hav af kampe for EfB, og han var med på det EfB-hold som sidst blev Danmarksmester i 1979. Siden har han selv været cheftræner for EfB i det der dengang hed 1. division og som nu er Superligaen, og faktisk har han også tidligere trænet SGI 1. hold i senior, som dengang spillede i kvalifikationsrækken. Han har sidst været cheftræner for Vardes daværende 2. division, og altså derfor også noget af en kapacitet vi har fået tilknyttet.

"Jeg er personligt rigtig glad for den aftale vi har lavet med Jørn, og da Leandro og Jørn kender hinanden fra deres fælles tid i EfB, lå det jo lige til højrebenet, at de to skulle arbejde sammen. Vores drenge i U16 får her en unik mulighed for at blive trænet af nogle af de bedste trænere i området, så håber forventer selvfølgelig, at de vil tage det til sig, også selvom det måske er lidt anderledes træning end de er vant til, og vi vil derfor gerne byde Leandro og Jørn velkommen i klubben" - slutter sports- og ungdomskonsulent, Theis Nielsen.